Lommedalen – Stabæk 0-3 (0-1)

De fleste kamper blir glemt så fort dommeren blåser av. Denne kampen kommer man til å snakke om i Lommedalen i alle år fremover.

For ganske nøyaktig 2 år siden var Lommedalen for første gang i historien i første runde i NM. Første runde – runden der breddefotballen møter toppfotball og får testet nivået i 2×45 minutter. Vi ventet i underkant av 1500 tilskuere, og det var kjøpt inn nok mat og drikke til å brødfø et lite land i Afrika i et år. Og for en dag det skulle bli.

4195232076

Det var som om værgudene hadde gått sammen og samlet alle kreftene, for nærmeste sky var milevis unna da lagene entret Ølmyra foran i overkant av 2000 (!) tilskuere. Speaker, inngangsmusikk, pyro, russebuss og øredøvende jubel dannet en herlig sang da gutta i gult skulle gi De Blaa et leksjon i festfotball.

Da dommeren blåste i gang kampen virker det som at alle skuldre ble sluppet ned, og vi prøvde så godt vi klarte å henge med i Stabæks klikk-klikk-spill. “Lommedalen-spillerne løper på seg gnagsår” synges det i cup-sangen , og i løpet av få minutter var det nok noen av gutta som kjente at dette skulle bli en knalltung ettermiddag. Første sjanse kommer idet Sortevik får skyte fra 20 meter, men Hallvard er med på notene og noterer seg dagens første redning.

4033278615

Vi henger godt med i mesteparten av første omgang, men må gi slipp da Brustad blir spilt gjennom av Stokkelien. Alene med Hallvard sleiver han ballen opp og over målmanen vår. 0-1. Noen minutter senere blir Sortevik spilt gjennom, men Hallvard er tidlig ute og får stoppet avslutningen fra Stabæk-spilleren.

3083241543

Så, midt ute i første omgang kontrer Lommedalen i kjent stil. Larsen får med seg ballen og har Udjus til høyre, mens Sigvald går på et hundremetersløp på venstresiden. Larsen slipper ballen til Sigvald, men han får ikke avsluttet, og sjansen ender i ingenting. På overtid kommer det likevel en ny stor sjanse når Stabæk-keeperen bokser ballen ut på 30 meter. Aane lemper ballen inn igjen, men den blir klarert vekk på dødlinjen. 0-1 til pause.

 

Media om første omgang:

1-0 til Stabæk etter en omgang der gjestene har vært best, men Lommedalen har så absolutt vært med å prege kampen. De fleste og største sjansene har imidlertid Stabæk hatt, og Fredrik Brustads scoring er forskjellen på lagene så langt.

Andre omgang starter som den første sluttet: Stabæk har mye ball, og vi blir tvunget til å slå mye langt. Ti minutter ut i omgangen blir en vanskelig oppgave, mye vanskeligere da Brustad noterer seg med sin andre scoring for dagen. Han får ballen på 20 meter og curler inn 2-0. Like etter er vi nærme ved å redusere, men Sigvalds avslutning på en corner stryker tverliggeren.

106563714

Utover i omgangen kommer vi mer med i spillet, men sliter med å skape de store sjansene. Stabæk er flere ganger nærme med å punktere, men Hallvard er flere ganger ute og snapper ballen foran Stabæk-spissene. Farlig blir det dog da Boli blir spilt alene gjennom. Hallvard leser avslutningen og holder liv i kampen – enn så lenge.

Hallvard noterer seg med nok en kjemperedning i det Benjaminsen får ballen på 7-8 meter. Avslutningen er god, men en benparade gjør at Lommedalen går mot et veldig godt resultat. Dessverre blir det litt styggere når Kleiven får sitt første mål i Stabæk-drakten. Boli kommer gjennom, Hallvard redder, men Kleiven setter returen i Lommedalen-nettet. Kampslutt: 0-3.

854500924

Media om hele kampen:
<Stabæk vinner til slutt komfortabelt 3-0 og tar seg videre til andre runde i NM. Seieren var fullt fortjent ut fra spill og sjanser, selv om hjemmelaget til tider yppet seg mot storebror. Lommedalen leverte en heltemodig innsats og hang godt med i en drøy omgang.>

Vi kunne skrevet opp og ned om denne dagen, men alt i alt var det en opplevelse for livet. Ikke bare var det morsomt å kunne få bryne seg på Tippeliga-motstand, men det er publikum som gjør at denne kampen vil bli husket. 2065 tilskuere i gressbakken på Ølmyra er enormt. Et hav av solbriller, is-spisende barn og folk i alle aldre. Stabæk Support stilte mannsterkt og kunne også høres i deler av kampen. På taket av skolen lå ungdommer og nøt kampen, og rett ved siden av sto russebussen Gotham City og fulgte spent med. Et hav av gult og blått i solhavet i Lommedalen var et syn som er brent inn i minnet hos alle spillerne – blå og gule.

Vi vil herved takke absolutt alle som tok turen opp til Ølmyra denne tirsdagen. Dessverre klarte vi ikke å gi Stabæk kamp helt til døra.

NFF regner med oppsettet til årets 1. runde kommer på onsdagen.

Møter vi Stabæk?