David Hansens 11 utvalgte tar imot den gamle storheten Jevnaker til dyst på Ølmyra nå på Lørdag kl 16:00. Lommedalen er og blir på en solid 5 plass etter årets sesong, mens Jevnaker kan ro i land andreplassen med tre poeng lørdag, dersom Ullern avgir poeng til formsvake Gjøvik/Lyn, noe som for øvrig ville vært veldig merkelig.

Forrige runde knuste de Gulkledde Hønefoss 2-6 borte på AKA arena, mot et pasningssikkert men passivt hjemmelag. I tillegg til tre fartsfylte treninger i ettertid oser det svært god form over Lommedalens fotballag om dagen.

Et av årets virkelige oppblomstringer, Lamin Jatta virket noe usikker til lørdagens batalje da han måtte gå av forrige økt med en sår ankel. Ellers har Coach Hansen samtlige mann kampklare og disponible til årets siste seriekamp.

Vi i redaksjonen dro hjem til den familiekjære og entusiastiske David Hansen for å høre hva han tenker om Jevnaker kampen.

David?! Årets siste match står for tur hva tenker du rundt denne kampen?

«Hehe, nei, jeg gleder meg jeg vettu» sier en lattermild David. «Jeg har jo et stort ønske om at vi skal vinne mot et av de fire øverste lagene på tabellen og siste mulighet blir jo nå på lørdag. Jeg føler vi har tatt store steg, og at vi tidvis var gode om ikke mye bedre enn Holmen, forrige hjemmekamp.

Du har jo, med et mulig unntak Lamin Jatta på sidelinjen, et ellers fullt mannskap til disposisjon. Lommedalen vil jo havne på 5 plass uansett resultat. Vil du kanskje endre litt på startellevern eller kan du røpe noe om hvordan laguttaket ser ut på lørdag??

«I Lommedalen ønsker jeg at det skal handle om å vinne flest mulig fotballkamper. Jeg føler at samtlige av spillerne har fått sin sjanse i løpet av sesongen, det eneste naturlige valget for meg vil være å stille med det laget jeg mener er det beste. Og sånn vil det alltid være.»

På Jevnaker finner vi jo en suveren goalgetter i Lennart Steffensen. Hvilke forberedelser og eventuelle tiltak vil du benytte deg av for å demme opp mot ham?

«Hehe, der er jeg ikke så veldig bekymret» smiler David. «Jeg har en fantastisk stopper i Bo Randers som da jeg sist snakket med, var veldig revansjelysten og klar for kampen. Jeg føler Bo virkelig har fått vist frem i de siste kampene hvor god han egentlig er. Sammen med de tre andre der bak, har vi fått til en struktur, i tillegg til at vi er solide defensivt. Jeg sover godt frem mot lørdag ja» gliser sjarmtrollet Hansen.

I de siste tre kampene har du stilt opp mannskapet ditt i en 4-3-3 formasjon. Er dette noe vi vil se også mot Jevnaker, eller har det kun vært for å prøve noe nytt?

«Vi skal ikke se bort ifra det nei, hehe. Det er riktig det at vi har benyttet oss av 4-3-3 fomasjonen i det siste. Tidligere i år har vi spilt  4-4-2, men jeg har følt litt på spillergruppa at de har vært modne for å prøve noe nytt. Det var gøy å se at gutta tok en 4-3-3 formasjon så lett, og som trener er det alltid deilig å ha noen flere strenger å spille på til ulike situasjoner.» sier treneren med kortene tett plassert inntil brystet.

Etter kampen mot Hønefoss valgte flere supportere å stå igjen etter kampslutt og hyllet deg for innsatsen du har lagt ned i ditt første år som trener. I intervjuer har spillerne stått fjellstøtt bak deg og dine beslutninger, både i media men også utad. Vi vet jo godt hvor mye gull betyr for Lommedalens befolkning, føler du selv at en 5 plass er akseptabelt?

«Altså mitt fokus denne sesongen har vært å havne på øvre halvdel. Jeg vil at vi skal være et lag som spiller underholdene, effektiv og god fotball, som folk vil glede seg over. Det tar tid å skape! Vi har en stall stort sett bestående av unge menn i alderen 20-25 år som elsker jobben sin. Vi er nødt til å bygge stein på stein, noe jeg føler vi får til for hver uke som går. Det er definitivt en sunn og god sportslig utvikling i klubben for øyeblikket.»

Du føler selv at du sitter trygt plassert i trenerstolen?

«HAHA! Ja, altså de indikasjonene jeg har fått ifra min sjef, Ingar, tyder på at klubben fortsatt ønsker mine tjenester. Så svaret er ja» innrømmer en blid og ærlig David Hansen.

Men i lørdagens kamp mot Jevnaker vil det samtidig pågå en annen kamp, dog noe mer intern, men minst like viktig for de involverte. Thomas Larsen sitter på 14 mål, mens storebror Kristian og Øystein har scoret 13 mål. Hvem er din favoritt til å vinne toppscorertittelen?

«Nei, si det. Øystein er jo i en forrykende form om dagen da. Han har jo for øvrig et bedre snitt enn Larsen gutta. Thomas er jo noe lavere i banen, og Kristian er mere servitør. Så mitt tips går mot at Øystein tar den med seg hjem, så lenge han ikke sentrer til brødrene Larsen, men ordner biffen sjøl da vel og merke! Haha!! Men der blir det kamp til dommeren blåser av.» humrer Hansen.

Etter at du tok over roret på Lommedalen skuta har publikumsinteressen økt betraktelig på Ølmyra. Vi har fått trofaste supportere som dukker opp hver gang. Er det noe du ønsker å si til de som har tenkt å bli hjemme lørdag ettermiddag?

«Jeg håper jo selvfølgelig på at flest mulig stiller opp da. Jeg skal gjøre det jeg kan for at gutta spiller så underholdene og tilskuervennlig som mulig. Vi er jo glade i en fest eller to her oppe i dalen og intet vorspiel er bedre en god lørdagsmatch» kommer det fra glad laksen!

Vi i redaksjonen ønsker David og hans menn lykke til, og håper selvfølgelig at du som leser  vil ta turen opp til Ølmyra nå på lørdag kl 16:00 Gutta trenger støtten deres!

VEL MØTT!