Ukens spiller finner vi defensivt på Lommedalens midtbane. Han er kvikk med beina, høyt temperament, og i form mener han selv at han minner om en versjon av Wayne Rooney.

Som en Tysk panservogn innover de Russiske stepper brøyter han seg fremover, fryktløs og utemmet. Det beste av alt, denne krigeren tar ingen fanger….

Ladies and gentlemen: Martin Berstad!

Innledningsvis fremstår Martin som et rovdyr av natur. Det vil nok mange av hans motstandere kunne bekrefte. Men utenfor fotballbanen, har vi en rolig og stille gutt som ikke byr opp til mye ballade. Vi treffer en nydusjet Martin som nettopp er ferdig med dagens økt. Godt tilbakelent sitter Gullhaug-gutten med lyseblå jeans og en ispose teipet godt fast til den venstre leggen. Det varme ansiktet smiler rundt en altfor stor snus han har i overleppa. Martin «chill`ern»

«Lommedalen er klubben i mitt hjerte»….

I garderoben har hver spiller sin faste plass, og plassen til Martin har han arvet etter den levende legenden Thomas Due. Det er mye ansvar ved å inneha denne plassen, noe Martin vet.

Noe annet 24 åringen vet, er hva som kreves for å bli en topptrent fotballspiller. Som gutt spilte Martin i Bærums Verk, men dro alene til Stabæk som 15 åring for å satse blant de beste der. På Nadderud kombinerte han allmennfaglig utdanning med juniorfotball. Her ble Martin kjent med treneren Pål Berg som hadde mye av æren for Martins fremgang. «Det var en dyktig mann som ga meg mye tillit» skyter Martin inn. Sammen med «gærningen» Finn Bredo Olsen, hadde Martin mange fine øyeblikk på løkka.

Men som det så ofte skjer med unge fotballspillere, faller noen av gutta av i utviklingen. Faktorene er mange, men i bunn og grunn svikter motivasjonen til de fleste. Også hos Martin Berstad.

Martin var lei, og kunne ikke tenke på noe annet enn en fotballfri sommer, med et liv i sus og dus.

5 år tok det før Martin skrev under for en ny klubb! Lang ferie kan man si.

Men den tidligere forsvarsklippen i Stabæk satt ikke på vent i 5 år. Tre av dem brukte han på å studere statsvitenskap i Kristiansand, der han til slutt skrev en bacheloroppgave i hvordan EU medlemskap vil påvirke konflikten i Nord Irland. «Jøss?» tenker du som kanskje leser dette…  Men Martin er skarp, jævlig skarp. Så skarp at han ifølge historien hadde plass på det vel anerkjente Universitetet Berkeley i USA, men takket nei av familiære årsaker! For en fyr!

Men uansett, nok om det. I disse dager jobber Martin på hovedkontoret til Scandic på Skøyen, der han jobber som økonomi-medarbeider. En bransje han trives godt i. Martin legger ikke skjul på at «det hadde vært fett å bli hotellsjef» en dag, men i mellomtiden er det fint å jobbe på gulvet, som en plattform til å en dag bli en god leder.

Når vi spør Martin litt mer utdypende om fremtiden er midtbaneankeret noe mer tenkende:  «Om 10 år håper jeg at jeg har fullført en mastergrad i statsvitenskap, kanskje fått meg en nydelig kjæreste og at vi bor i nærheten av Oslo» sier den litt blyge og jordnære gutten.

Men nå er fokuset på Lommedalen og 2014 sesongen for muskelbunten:

«Jeg er veldig opptatt av at vi skal skape en engasjerende, skapende og relasjonell fotball. Jeg ønsker å være en bidragsyter til dette, og ved en hardt og tung oppkjøring i vinter, har jeg virkelig troen på et opprykk» sier en optimistisk Berstad.

Når jeg drar hjem fra en match som vi har tapt, sitter den dårlige følelsen i kroppen min i hvert fall gjennom hele neste dag. Spesielt etter bortekampen mot Jevnaker i fjor, var jeg helt ute. Og i år kjenner jeg at jeg er veldig tent på å banke de stakkarslige bøndene sønder og sammen….»

«For ikke å glemme Ullern, som tror de kan gå ut år etter år før hver sesong og melde seriegull?? Med den tørre spillestilen de fører burde de kanskje snakke litt lavere, i likhet med Bærum som i mine øyne er en pissklubb.» sier en engasjert Martin med rolig og bestemt stemme.

Som redaktør er det til å bli våt i øynene av å høre Berstad snakke. En ekte klubbspiller med hjertet utenpå drakta! Dette er garantert en spiller fansen vil trykke enda hardere til sine hjerter i løpet av 2014 sesongen!!

Vi ønsker «Panser- Berstad» lykke til, og minner samtidig motstanderne om å ta på godt med leggskinn når de skal forsøke å temme Martin gjennom årets kamper.