Klokken er halv ti torsdag kveld. Vi i redaksjonen sitter i et sent møte og diskuterer hjemmesidens forbedringspotensial. Plutselig tikker det inn en melding på mobilen til Peter Merker, markedsansvarlig i Lommedalen fotball…. Det er en SMS fra Øystein….: «sitter på Horgans nå, er du keen på intervju kan du komme innom»

Peter smiler. «Endelig har han tid!» Vi kaster kameraet rundt halsen og napper med oss notatblokk og skrivesaker, før vi hiver oss i en taxi og kjører mot Bogstadveien.

Da vi ankommer Horgans, og prøver å ringe Øystein, er mobilen skrudd av. «Rakk vi det ikke nå heller?» spør vi oss selv. Vi går inn og henvender oss til den søte damen i bardisken. Damen ser med en gang at vi er journalister og peker inn mot den mørke, bakre delen av utestedet. Vi runder hjørnet, og passerer en gjeng velparfymerte og fnisete svenske jenter som kommer fra bordet der Øystein sitter. Øystein flirer. «Ja? Hvem var dette da Øystein?» spør vi. Øystein bare ler «Aner ikke jeg vel» er det noe uklare svaret vi får i retur.

Øystein ligger halvveis ned i skinnstolen, med benene i kryss over trenings bagen han har plassert i nabostolen. Øynene hans skifter fokus med jevne mellomrom fra bananen han spiser på, til mobilen han tydeligvis prøver å få til å starte igjen. Det er en velduftende Øystein vi treffer, som kommer rett fra Lommedalen trening.

«Var det en bra økt?» skyter Peter inn.

Øystein nikker.

Vi trenger ikke utdype det spørsmålet noe mer. Kroppsspråket til Øystein viser at han mest sannsynlig har banka inn mål under hele treninga. Vekselvis byttet mellom høyre og venstrefot, hodet og helt sikkert en hel del assister i tillegg. Akkurat slik vi kjenner ham. Altså en helt vanlig fotballtrening for Øystein «garantisten» Næsheim.

Kallenavnet «garantisten» som Øystein har blitt tildelt, stammer fra et intervju med Romerrikets blad i forbindelse med overgangen fra Korsvoll til Lørenskog. Der var Øystein tidlig ute og garanterte Lørenskog-fansen 15 mål på en sesong, selvfølgelig til stor entusiasme blant de blåkledde som så en ny John Carew i drømmene. «Uff, det ble litt kleint når det bare ble 8 mål den sesongen» unnskylder Øystein seg. Men han tok allikevel med seg trofeet som lagets toppscorer den sesongen, det sier vel sitt om arbeidsforholdene.

Ellers er det jo verdt å nevne at året før Lørenskog sesongen, tjenestegjorde Øystein for Korsvoll. Der banket han inn hele 30 mål i løpet av en sesong!!, noe som gjorde han til en av de heteste spillerne i moderne norsk 3 divisjonsfotballs historie. Noe Øystein selvfølgelig er stolt av.

Men heldigvis for oss i Lommedalen var savnet etter hjembygda og lysten til å spille under David Hansen såpass stor, at Øystein valgte å forlate Lørenskog til fordel «de gulkledde» våren 2013. Oppmannen vår Ingar var en av dem som gikk ut og hyllet Hanssen etter overgangen. Det skal ifølge ryktene ha vært delt ut champagne og sigarer under heist flagg på klubbhuset, da overgangen var et faktum.

Nå som «garantisten» har fått den riktige logoen på brystet, er det mange brikker som har falt på plass i livet for superspissen. I tillegg til markedsføringen, som han studerer på Bi, er Øystein travelt opptatt med henholdsvis hjelpepleier stilling på Gaustad, og som instruktør på fotballakademiet i Lommedalen. Noe han trives veldig godt med. Øystein humrer godt når vi spør ham om det er noen kommende «garantister» blant ungene på akademiet.

Ansiktet til Øystein får en mer alvorlig tone, idet Peter kommer tilbake fra baren med tre iskalde Corona øl, perfekt tilberedt med hver sin sitronskive i tuten. «Nå må jeg nok dessverre takke nei» sier Øystein. Peter er usikker. «Hanssen har innført en 48 timers forbud mot å nyte alkohol før kamp» forklarer Øystein. «Den regelen gjelder også meg, selv om det hadde vært veldig godt med en øl akkurat nå» legger Øystein til. Peter unnskylder seg, og hadde helt glemt den kommende lørdagskampen borte mot Gjøvik-Lyn.

«Det går fint» sier Øystein, som reiser seg og setter ølen på nabobordet, foran en blond skjønnhet som forøvrig har sittet og fulgt med på Øystein under hele intervjuet.

«Du er glad i jenter eller?» spør vi.

«Ja du vet, damer er Guds gave til mannen, så de må vi ta godt vare på» hvisker en framover lent og lattermild Øystein til oss.

Det oser gentleman av intervjuobjektet som «hysjer» til fansen når han scorer målene sine.

Men det er sent nå. En gjespende Øystein vil hjem til mormor, som han bor hos på Korsvoll.

Høflig som han er, insisterer han på å gjennomføre kryssintervjuet vi har forberedt ham.

A eller B menneske?: B

Hvilken kjendis hadde du tatt med deg på fest: David Beckham

Akseptabel overgangssum ved evt salg: 2 millioner,-

Fallskjerm eller sofa: Fallskjerm

Blondine eller Brunette?: Blondine

Brus eller øl?: Øl

Hvor mange barn skal du ha?: 2 gutter 1 datter

På banen, snill eller slem?: Snill som et lam (har bare 4 gule totalt i karrieren!!)

Første jeg ville gjort som statsminister: Bygget flere ball binger og utvidet åpningstidene på skjenkestedene i byen.

Om 15 år så er Øystein: Gift, har sommerhus i Marbella, gammel veteran i adeccoligaen, har kjøpt opp huset der David Hanssen bor nå og nyter livet som den dyktige markedsføreren han er.