Vi i lommedalenfk.no redaksjonen har gleden av å besøke en av Lommedalens store signeringer denne sesongen. Vi møtte med en svært opplagt og blid Thomas Larsen i leiligheten han deler med en kamerat, på beste vestkant Frogner.

Den noe aldrene bygården vi entrer, lyser opp i det vi kommer inn til duften av ferskbrygget kaffe og nyinnkjøpte boller. Lukten av svette treffer oss idet vi må hoppe over treningstøyet fra kveldens økt.

«Sorry for dette», sier Thomas og peker på bagen. «Er ikke alltid tøyvask står først på agendaen etter en økt, men rent skal det nok være til neste trening» understreker Thomas, idet han geleider oss inn i stua.

Trening er alt for Thomas. Han kunne ikke tenke seg et liv uten. Men det har ikke alltid vært fotball det har gått i for lysluggen opprinnelig fra Bærums Verk.

«Nei, drev en del med håndball da jeg var yngre også, men lærkula på fot var mest moro.»

Thomas sitter avslappet i stresslessen og kikker bort på PlayStation som ligger klar under Tv`en. Den veltrente kapteinen bruker en del tid på spill, mest for å være sosial men også for å trigge konkurranseinstinktet. Thomas bruker ikke mye tid på studio tross sin velbygde fysikk. I likhet med sin bror Kristian, (spiss på Lommedalen) har Larsen slekta alltid vært lettrent, og viser til sin far som har gjort det stort innenfor sykkelsporten. «tja, noe av dette er vel også fra Bærum tiden», smiler Thomas og peker på bena.

Thomas forlot Bærum i vinter til fordel for Lommedalen. Det var hans kjærlighet til klubben, og lysten til å skape noe nytt i Lommedalen som trakk ham hit.

«Det ble noen gode minner i den klubben ja» mimrer Thomas, som tross alt har Adeccoliga erfaring fra Bærum tiden. Hele 5 starter og omlag 13 innhopp ble det på teknikeren, noe han selvfølgelig er stolt over. Aller best husker Thomas den gangen han scora på selveste Ørjan Nyland (nå Molde), «hehe ja, jeg dro av en av stopperne, og banka kula utagbart i krysset! Det var deilig» humrer Thomas. «Det ble mange gode historier og noen fine år, men sånn er det. Jeg er glad i gutta som fortsatt er der og vi treffes stadig over en kaffe», kan Thomas fortelle oss.

Utenfor banen studerer Thomas Sports management i Molde sammen med tidligere klubbkollega i Bærum, Andreas Aalbu. Thomas pendler rundt 8 turer til og fra Molde i året. Utdannelsen kan han bruke til ulike jobber innenfor idrett. Men det er Lars Sandbu han trekker frem når han blir spurt om hvem han helst kunne tenkt seg til Lommedalen. «Han er en fantastisk spiller som hadde kledd Dalen drakta til det fulle»

Men det er flere som har gjort inntrykk på den 26 år gamle midtbaneterrier `n.

Tomi Markowski, som hentet Thomas til Bærum blir omtalt i svært varme ordlag. «Definitivt den beste felttreneren jeg har spilt under!» skyter Thomas inn.

Blant fotballspillere i Europa er det Steven Gerrard som står høyest på listen. Men da Thomas var yngre var det den brasilianske versjonen av Ronaldo som var det ultimate forbilde.

Det at Thomas har Liverpool`s kaptein som forbilde kom nok ikke som noen overraskelse på de som har sett Thomas i aksjon på Ølmyra, men Thomas har ikke alltid vært den krigerske og smertesøkende spilleren vi ser ham i dag. Thomas kikker ned i gulvet, «nei, jeg var en lovende skuespiller, spesielt innenfor 16 meteren. En tid jeg ikke er stolt av men årene med mye tyn gjorde at jeg ble nødt til å legge om stilen» smiler Thomas.

Ja, det må han ha gjort, for etter årets borteoppgjør mot Mjøndalen har Thomas vært selvskreven kaptein for “de gule“. En tillit og en plikt han er svært stolt av å bære etter at David Hanssen gav ham bindet.

Men det er bare på banen Thomas gir juling. Thomas jobber nå som instruktør på klubbens nyopprettede akademi for barneskoleelever, en jobb han trives veldig godt med. Her forvalter han ulike arbeidsoppgaver og lærer bort nyttige tips til den kommende generasjonen A-lags spillere. Han synes det er fint å være bidragsyter til noe som tjener klubben så bra, og Thomas gleder seg stort til nytt banedekke, med tilhørende vann og varmefasiliteter.

«det blir fantastisk med ny bane, takk til Marianne, Arne og banekomiteen, for ikke å glemme sjefen sjøl Ingar, makan til godtfolk, gliser “vesle-Larsen“ som han blir kalt av gutta på laget»

Det er ingen tvil om at det er mye spennende som skjer i Lommedalen om dagen. Og vi i redaksjonen vil selvfølgelig dekke dette på hjemmesiden.

Før vi forlot Thomas for kvelden sendte vi ham gjennom et lite kryssintervju slik at dere kan få et lite innblikk i Thomas sine tanker og meninger.

-A eller B menneske: B

-Jens eller Erna: Jens

-Hytte eller camping: Hytte

-Blondine eller brunette: Brunette